Kosten alimentatieberekening

Wat zijn de kosten van een goede alimentatieberekening?

Dat hangt af van wat er moet gebeuren: soms kan worden volstaan met een enkele opmerking, aanwijzing of correctie van bijvoorbeeld een schriftelijke afspraak of een eerder gemaakte alimentatieberekening. Een andere keer is wellicht een procedure nodig om een geschil over de hoogte van de alimentatie te beslechten. Voor een juridisch advies van een jurist, niet-advocaat, betaal je doorgaans een lager uurtarief. Advocaten heb echter weer de mogelijkheid om gebruik te maken van overheidswege gefinancierde rechtsbijstand, pro-deo dus. Voor alimentatieprocedures is een advocaat verplicht. Doordat advocaten van oudsher alimentatie berekenen, daarover procederen etcetera, weten zijn doorgaans meer af van alimentatie dan vele anderen die zich deskundig noemen op het gebied van alimentatie.

Wat zijn mijn kosten?

Wat in uw geval de kosten zullen zijn, hangt van de aard van de te verlenen dienst af: een enkele berekening van de kinderalimentatie of partneralimentatie, een eenmalig advies of een procedure bij de rechtbank. Daarover kan vaak vooraf een inschatting worden gemaakt zodat u weet wat u kunt verwachten.

Kosten zonder gefinancierde rechtsbijstand

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand en zijn uw financiën beperkt, kan eventueel een prijsafspraak worden gemaakt: dat kan variëren van een lager uurtarief of een vast bedrag voor de behandeling van de hele zaak. Vraag gewoon naar de mogelijkheden in uw geval. Bel of mail ons geheel vrijblijvend!